Beveiligingssystemenblog van AnthonyBeveiligingssystemenblog van Anthony


Over ons

Beveiligingssystemenblog van Anthony

Beste lezers, Mijn naam is Anthony en ik heb mijn eigen bedrijf wat gespecialiseerd is in beveiliging en brandveiligheidssystemen. Er is zo ontzettend veel mogelijk op het gebied van veiligheidssystemen, maar niet iedereen is zich hiervan bewust. Mijn doel is om alle woningen zo veilig mogelijk te maken, zodat mensen met een gerust hart kunnen wonen. Ik heb zelf bijvoorbeeld twee kinderen en ik moet er niet aan denken dat ze iets overkomt in ons eigen huis. Dit is ook een van de redenen waarom ik deze blog begonnen ben. Ik wil mensen ervan bewust maken hoe belangrijk een goed veiligheidssysteem in huis is. Hier zul je dus alles lezen over de mogelijkheden en voordelen van een veiligheidssysteem. Laten we samen zorgen voor een veiliger leven!

Recente artikelen

Brandveiligheid: brandbeveiliging
25 augustus 2017

De eerste stap naar brandbeveiliging Als je mensen

Archief

Brandveiligheid: brandbeveiliging

De eerste stap naar brandbeveiliging

Als je mensen vraagt wat zij belangrijk vinden aan een huis, dan krijg je vaak als antwoord dat ze zich er veilig willen voelen. Helaas vergeten veel mensen bij het veilig maken van een huis het stukje brandbeveiliging. Vaak kan men zich niet voorstellen dat zij het slachtoffer zullen worden van een brand. Helaas kan het iedereen overkomen en als het dan gebeurt telt elke seconde. Het is dan natuurlijk van belang dat u tijdig gewaarschuwd wordt. Het eerste waar we dan bij brandbeveiliging aan denken zijn rookmelders. Het is belangrijk om op elke verdieping tenminste 1 rookmelder te hangen. Deze kan dan het best geïnstalleerd worden op de vluchtroute, wat vaak de hal is. Voor een optimale brandbeveiliging is het ook aan te raden om rookmelders in de woonkamer en slaapkamers te hangen. Vaak, als mensen overgaan op het brandveilig maken van hun huis hangen ze ook rookmelders in de keuken, garage en badkamer. Dit zijn natuurlijk ruimtes waar met enige regelmaat rook of stoom in de lucht hangt. Een rookmelder "ruikt" niet of het om een brand gaat. Voor dat apparaatje is rook rook en het zal u willen waarschuwen. Om valse alarmen te voorkomen, zijn voor de keuken, garage en badkamer hittemelders te krijgen. Een hittemelder meet de omgevingstemperatuur en wanneer deze een bepaalde grens overschrijdt zal het alarm afgaan. 

Wat kunt u nog meer doen aan brandbeveiliging?

U heeft het vast wel eens zelf meegemaakt of bij iemand gezien. Ineens slaat de vlam in de pan. Weet u dan wat u moet doen? Het allerbeste is dan om de hittebron uit te zetten en een deksel op de pan te doen. Daardoor komt er geen zuurstof meer bij het vuur en zal het uitdoven. Wilt u het qua brandbeveiliging helemaal goed doen, dan is het aan te raden om een blusdeken in de keuken te hangen. Verder is het belangrijk dat alle gezinsleden in geval van nood weten wat ze moeten doen. Bespreek samen de mogelijke vluchtroutes en oefen deze ook een keer. Wanneer u in een huis woont dat erg hoog is of waar maar één vluchtroute is, dan is het verstandig om een vluchtladder gereed te hebben. Deze bevestigt u dan door middel van haken aan het kozijn of de vensterbank en zo kunt u veilig via de buitenkant van het huis afdalen. 

Brandbeveiliging, omdat uw leven u lief is!

Het is inderdaad een kleine investering om uw huis brandveilig te maken, bijvoorbeeld met behulp van Novisec. Het zal u echter een nog veiliger gevoel geven en van u huis een thuis maken waar u zich altijd veilig kunt voelen.